Tand Correct en tandarts behandelingen in Turkije hebben de laatste jaren veel aandacht gekregen van de pers in Nederland.
Steeds meer Nederlanders ontdekken het buitenland voor een betaalbare en kwalitatieve tandarts.
Hieronder treft u enkele voorbeelden: 

Bezoek aan tandarts in buitenland groeit snel

Bron: De Telegraaf 14-09-2011


Nederlandse tandartsen behoren tot de wereldtop, maar zijn vaak ook duur volgens de Telegraaf. Steeds meer mensen kiezen voor een behandeling in het buitenland.

Gids voor medisch toerisme
Speciale reisbureaus verzorgen complete reizen inclusief hotel en tandarts. Begin deze maand verscheen er zelfs een gids voor medisch toerisme, getiteld Flying Patients van Johan Dijkstra. Vooral Hongarije en Turkije zijn erg in trek als tandartsbestemmingen. De prijzen liggen daar gigantisch onder het Nederlandse niveau, maar de kwaliteit en service blijken amper te verschillen. 

Rose Stoddart uit Bergschenhoek kan het weten. Zij vertrok naar Hongarije om haar gebit te laten repareren. Door langdurige stress begonnen haar tanden één voor één uit te vallen. In Nederland zou de behandeling die zij nodig had meer dan 9000 euro kosten, in Hongarije slechts 2700 euro. Haar gebit is nu hersteld met veertien porseleinen kronen en een brug. 

‘Ik ben zo blij dat ik ben gegaan, mijn gebit ziet er echt geweldig uit’
Niet alleen het resultaat is super. De service was vijfsterren. Voor het eerst in mijn leven werd ik door een chauffeur opgehaald van het vliegveld. De kliniek had een appartement voor mij geregeld in het centrum van Boedapest. Na de eerste dag voelde ik me niet zo lekker. De verplegers kwamen soep brengen in het appartement. Dat is toch geweldig”, vertelt Rose opgewekt. 

Hongarije en Turkije
Niet alleen Hongarije, maar ook Turkije is een favoriete tandenbestemming. Gerry Larasoms (43) uit Eindhoven vloog naar Antalya voor zes implantaten en een sinuslift. In plaats van 18.000 euro te betalen in Nederland, was ze in Turkije 8800 euro kwijt. 

Onbetaalbaar
„In Nederland is zo’n behandeling gewoon onbetaalbaar. Ik heb altijd al last van mijn tanden gehad, een wortelkanaalbehandeling was voor mij dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Een Nederlandse tandarts raadde een kunstgebit aan, maar dat wilde ik niet. Een collega van het vervoersbedrijf waar ik werk wees me op de mogelijkheden in Turkije. De spullen zijn daar net zo goed als in Nederland en je bent er lekker een paar dagen uit. Een vakantie en een splinternieuw gebit, wat wil je nog meer?”, aldus Larasoms. 

Ook Gerda Mouw (54) uit Apeldoorn is lovend over de tandartsen in Antalya. Bij een zwaar ongeluk liep zij een dubbele kaakfractuur op. Haar tanden achter in het gebit werden verwijderd. 

„Ik was altijd doodsbang voor de tandarts. Het was voor mij dan ook echt een stap om iets aan mijn gebit te laten doen. Maar ik ben daar zo lief opgevangen. De eerste sessie duurde bijna vier uur. Ik was kapot, maar zij hebben mij er doorheen gesleept. Met veertien kronen en acht implantaten ben ik weer helemaal compleet”, vertelt de eigenaresse van de cadeauwinkel Uniek in Apeldoorn. „Mijn vriendinnen zijn stinkend jaloers. Ik heb 15.000 euro bespaard, mijn angst overwonnen en een week onder de Turkse zon vertoefd.” 

Bron: Delft Op Zondag (29-06-2014)

Tand Correct voor een gezond en mooi gebit

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

De nieuwe tandartspraktijk Tand Correct werd afgelopen week feestelijk door wethouder Stefan Brandligt geopend.

DELFT ? Tand Correct is een nieuwe tandartspraktijk in Tanthof aan de Sadatweg 129. In de tandartspraktijk overheersen de kleuren wit en oranje. In de comfortabele wachtruimte kunnen patiënten op hun gemak, onder het genot van een kopje koffie/thee, hun behandeling afwachten.

Manager Cahit Tas is geen onbekende in Delft. Hij heeft acht jaar voor GroenLinks in de Gemeenteraad gezeten. Zijn team bestaat uit twee tandartsen, een mondhygiëniste en twee assistentes. “In onze praktijk kunnen we alle tandheelkundige behandelingen geven”, zegt Tas. “We kunnen wortelkanaalbehandelingen doen, implantaten en kronen aanbrengen, het reguliere onderhoud, zoals tandsteen en gaatjes, of te wel de totale mondzorg.” In de tandartspraktijk zijn twee behandelkamers, er is een sterilisatiekamer en een röntgenkamer, waar een OPG kan worden gemaakt. “Dit is een apparaat voor panoramische röntgenfoto’s”, zegt Tas. “Hiermee kan het hele gebit in kaart worden gebracht. Een mooi totaaloverzicht, waardoor veel mankementen kunnen worden opgespoord.” Het grote voordeel van Tand Correct is, dat de behandelingen ook in Turkije kunnen worden uitgevoerd tegen veel lagere kosten dan in Nederland, het zogenaamde Medisch Toerisme is nu erg in trek. In onze klinieken in Istanbul, Ankara en Antalya kan per behandeling ruim 70 procent van de kosten worden bespaard. “Bij kostbare behandelingen is het beter om voor behandeling in Turkije en de nazorg in Nederland te kiezen. Dit levert veel besparing op”, legt hij uit. “Een gratis intake, een vooronderzoek, een behandelplan met een totaal kostenplaatje. Wanneer de patiënt voor Turkije kiest, verzorgen wij de hele trip. Het vliegticket wordt, afhankelijk van de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed ,,,
Ideaal om bijvoorbeeld te combineren met een vakantie.

Na het vooronderzoek in Nederland worden er wekelijks groepsreizen naar Istanbul of naar Atalya georganiseerd. Telefoon: (015) 28 55 7 66. Internet: www.tandcorrect.nl.